Tag Archives: Дижон

Дижон: Не е само сенфот

Дижон е француски град меѓу Париз и Лион. Тоа е главен град на регионот Бургундија, во кој што живеат 152.071 жители. Овој град е познат по сенф, веројатно сте чуле за „сенфот од Дижон“? Но, заборавете го тоа, има толку многу „покул“ работи што треба да ги дознаете Многу често е студено во Дижон, повеќе […]