Tag: Ерасмус+

ИТЕН ПОВИК ЗА ВОЛОНТЕР НА ОДОБРЕН ЕВС ПРОЕКТ ВО ЛИТВАНИЈА !

Почитувани, Ви објавуваме ИТЕН  повик за еден ЕВС волонтер на проект во Литванија, со времетраење од 9 месеци (25.03.2018 – 09.12.2018) во културен и информативен центар, кој е дел од национална библиотека( ŠIAULIAI P.Višioskis Public Library:) во Шиаулиај, Литванија. Подолу во текстот можете да најдете повеќе информации за проектот Доколку сте заинтересирани […]

Advertisements

Еволуција преку едукација во Република Чешка…

Пред неколку недели, јас, Дане и Александра бевме одбрани да учествуваме на Семинар за воспоставување контакти-“Изгради ја својата кариера”(Build your Career), кој беше одржан во прекрасното село Шкрдловице во внатрешноста на Република Чешка. По тројца учесници од 10 различни држави учествуваа на овој настан вклучувајќи ги- Македонија, Шпанија, […]

Advertisements

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА ЕВС ВОЛОНТЕР НА ОДОБРЕН ПРОЕКТ ВО РОМАНИЈА!

Почитувани, Ви објавуваме повик за ЕДЕН ЕВС волонтер на одобрен проект во времетраење од 5 месеци (04.05.2018 – 20.10.2018) со наслов “SHOE BOX” во Крајова, Романија. Детали за проектот “SHOE BOX” The EVS project “Shoe box” aims to promote children’s rights, emphasizing on the right to play, as […]

Advertisements

ИТЕН Повик за учесници на младинска обука во Струга, Македонија!!!

Почитувани, Ви споделуваме  Повик за 4 слободни места за учесници на возраст од 18+ години на меѓународен проект со наслов “Enabling Youth Workers to Work in Intercultural Sensitive Environment” ккоја ќе се одржи во периодот од 5 до 14 Март 2018год, во Струга, Македонија, во организација на нашиот […]

Advertisements

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА ВОЛОНТЕРИ НА ОДОБРЕНИ ЕВС ПРОЕКТИ ВО ТУРЦИЈА!!!

Почитувани, Ви објавуваме повик за ЕВС волонтери на веќе одобрени проекти во Турција, во прилог можете да ги најдете потребните информации: 1. Едно слободно место за ЕВС волонтер од Македонија, на проект со наслов”EVS Youth Caravan″ во организација на партнер организацијата System&Generation  во регионот на Анкара, Турција, со времетраење […]

Advertisements

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА ЕВС ВОЛОНТЕР НА ОДОБРЕН ПРОЕКТ ВО ПОРТУГАЛИЈА!

  Почитувани, Ви објавуваме повик за ЕДЕН ЕВС волонтер на одобрен проект во времетраење од 5 месеци(8.07.2018-08.12.2018) со наслов “YOUTH GOING GLOCAL” во Кашкаи, Португалија. Детали за проектот во “ YOUTH GOING GLOCAL” This project wants to make Cascais EYC2018 a key moment in the current international process […]

Advertisements

Повик за волонтери на одобрени ЕВС проекти во Турција и Унгарија!!!

Почитувани, Ви објавуваме повик за ЕВС волонтери на проекти во Турција и Унгарија, подолу можете да ги најдете потребните информации: 1. Едно слободно место за ЕВС волонтер од Македонија, на проект со наслов”Join Our Journey 4″ во младинската организација System&Generation  во Анкара, Турција, со времетраење од 10 месеци(01.03.2018- 30.01.2019). […]

Advertisements

Отворен повик за волонтер на одобрен ЕВС проект во Шпанија!!!

Почитувани, Ви објавуваме повик за еден ЕВС волонтер на проект во Шпанија, со времетраење од 9 месеци (19.03.2018 – 15.01.2019)  со наслов “Voluntariado y Especificidad IX” во дневен центар  “Montes de Toledo”, во Толедо, Шпанија. Подолу во текстот можете да најдете повеќе информации за проектот Доколку сте заинтересирани да бидете волонтер проектот во Шпанија, […]

Advertisements

Повик за Волонтер на веќе Одобрен ЕВС проект во Португалија!!!

Волонтерски Центар Скопје објавува  Повик за ЕДЕН  волонтер на одобрен ЕВС  проект “Rio Maior Refood” во времетраење од 9 месеци (03.03.2018 – 01.12.2018) во Рио Маиор, Португалија. Подолу во текстот можете да најдете повеќе информации за проектот Доколку сте заинтересирани да бидете волонтер проектот во Португалија, ве замолуваме да ни испратите ваша биографија на […]

Advertisements

Македонци на Светскиот младински фестивал во Русија

На настанот учествуваа повеќе од 26.000 учесници од 188 земји во светот, кои што дискутираа на теми од различен интерес. За првпат од прогласувањето независност, македонска делегација самостојно учествуваше на Светскиот младински фестивал што кон крајот на октомври се оддржа во Русија. На настанот учествуваа повеќе од 26.000 […]

Advertisements