Tag Archives: Ерасмус+

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА ЕВС ВОЛОНТЕР НА ОДОБРЕН ПРОЕКТ ВО ПОРТУГАЛИЈА!

  Почитувани, Ви објавуваме повик за ЕДЕН ЕВС волонтер на одобрен проект во времетраење од 5 месеци(8.07.2018-08.12.2018) со наслов “YOUTH GOING GLOCAL” во Кашкаи, Португалија. Детали за проектот во “ YOUTH GOING GLOCAL” This project wants to make Cascais EYC2018 a key moment in the current international process of reinforcement of the youth sector and […]

Повик за волонтери на одобрени ЕВС проекти во Турција и Унгарија!!!

Почитувани, Ви објавуваме повик за ЕВС волонтери на проекти во Турција и Унгарија, подолу можете да ги најдете потребните информации: 1. Едно слободно место за ЕВС волонтер од Македонија, на проект со наслов”Join Our Journey 4″ во младинската организација System&Generation  во Анкара, Турција, со времетраење од 10 месеци(01.03.2018- 30.01.2019). Детали за проектот во “Join Our Journey 4”: […]

Отворен повик за волонтер на одобрен ЕВС проект во Шпанија!!!

Почитувани, Ви објавуваме повик за еден ЕВС волонтер на проект во Шпанија, со времетраење од 9 месеци (19.03.2018 – 15.01.2019)  со наслов “Voluntariado y Especificidad IX” во дневен центар  “Montes de Toledo”, во Толедо, Шпанија. Подолу во текстот можете да најдете повеќе информации за проектот Доколку сте заинтересирани да бидете волонтер проектот во Шпанија, ве замолуваме да ни испратите ваша биографија на […]

Повик за Волонтер на веќе Одобрен ЕВС проект во Португалија!!!

Волонтерски Центар Скопје објавува  Повик за ЕДЕН  волонтер на одобрен ЕВС  проект “Rio Maior Refood” во времетраење од 9 месеци (03.03.2018 – 01.12.2018) во Рио Маиор, Португалија. Подолу во текстот можете да најдете повеќе информации за проектот Доколку сте заинтересирани да бидете волонтер проектот во Португалија, ве замолуваме да ни испратите ваша биографија на англиски јазик на нашата мејл адреса: vcs_contact@yahoo.com, најдоцна до Среда […]

Македонци на Светскиот младински фестивал во Русија

На настанот учествуваа повеќе од 26.000 учесници од 188 земји во светот, кои што дискутираа на теми од различен интерес. За првпат од прогласувањето независност, македонска делегација самостојно учествуваше на Светскиот младински фестивал што кон крајот на октомври се оддржа во Русија. На настанот учествуваа повеќе од 26.000 учесници од 188 земји во светот, кои […]

Младинска размена во Романија “Get Empowered, Get Employed”

Здраво. Нашите имиња се Аритон Бајрами и Амир Џелили, а следува резимето на нашиот неверојатен престој во Бајле Туснад како младински работници. Бевме избрани и испратени во оваа програма од нашата локална организација во Скопје: Волонтерски Центар Скопје. “Get Empowered, Get Employed” беше името на проектот во рамките на програмата Еразмус + и ја опфати […]

Интеркултурноста на највисоко ниво

Веројатно рекорд во Еразмус + програмата, тренинг курс со учесници од 27 земји претставувајќи ги нивните култури и работејќи на секакви ситуации поврзани со малцинствата. Младински работници кои учеа нови методи како да се справат со дискриминацијата на малцинствата и учејќи за ситуациите и реалностите во другите земји. Интерактивната работа и споделувањето на добри искуства […]

Повик за Волонтер на веќе Одобрен ЕВС проект во Португалија!!!

Почитувани, Ви објавуваме повик за ЕВС волонтер на проект во Португалија, подолу можете да ги најдете потребните информации: – Едно слободнo место за ЕВС волонтер од Македонија, на долгорочен ЕВС проект во Рио Мајор, Португалија со времетраење од 12 месеци (01.02.2018 – 01.01.2019). Доколку сте заинтересирани да бидете волонтер проектите во Португалија, за повеќе информации ве замолуваме да не […]

Младинска размена во Бар: Едукација и дружење на едно место

  Проектот на тема „Сексуалноста и сексуалното однесување“ кај младите се одржа од 1 до 10 декември 2017 во Бар, Црна Гора во која учествуваа учесници од дванаесет европски и балкански земји. За мене и Димитар Чуковски како претставници на Волонтерскиот Центар Скопје беше привилегија да бидеме дел од овој проект, пред се заради предавањата […]

Добредојде Паулина, нашиот нов ЕВС волонтер од Полска

Сонувач, луда по музика, сопственик на две кучиња, љубител на книги … Јас сум Паулина, 24-годишна девојка од Лублин, Полска. Завршив студии по новинарство и социјална комуникација. Уживам во волонтерската работа – во три години бев дел од студентска организација, каде што имав можност да работам на меѓународни проекти. Учествував и во проектите од “Еразмус […]

Неделни локални активности на ВЦС (21.11 – 28.11.2017)

Вистинското чувство на есента е во нас овој месец и ние се загреавме со разни активности. Во соработка со Васил Антевски-Дрен, ја започнавме неделата со главната тема “Мултикултурализам” што се одржа во 3 работилници, каде што во последната, учениците имаа задача да направи видео со цел да ги претстават традициите и разликите меѓу луѓето во […]