Tag Archives: Интервју

Јавна Соба со Високи Стандарди

  Нов јавен простор во Скопје е отворен. Името му е едноставно „Јавна соба“.

Важноста на потценетите науки: философија

Прво ни објасни како Сократ сметал дека оние кои грешат тоа го прават од игнорантност, бидејќи не се свесни дека грешат. Потоа не праша што мислиме во врска со овој негов став. Сите што бевме присутни во училницата ги ококоривме очите. Таа сакаше да го слушне нашето мислење. Ретко кој професор за време на нашето, […]

Miss Macedonia for many years has been an active volunteer

VCS-First of all thank you for visiting us at the Volunteer Centre Skopje despite the busy schedule. ER-Thank you for the invitation and I’m glad to be here. VCS-At the same beginning, how usually you answer when someone is asking “Who is Emilija Rozman”? EP-Yes, people are always confused when someone is asking who is that […]

Интервју со Емилија Розман

Македонската мисица долги години е активен волонтер ВЦС – Најнапред ти благодариме што најде време да дојдеш да не посетиш во Волонтерски Центар Скопје и покрај зафатениот распоред. ЕР – Ви благодарам на поканата и добро ве најдов. ВЦС – Ајде на самиот почеток да те прашаме како одговараш кога некој ќе те праша “Која […]