Tag Archives: Начин на живот

Светлата исклучени, екранoт ON

Скокни од зајачката дупка и препушти се на авантурата. Темница, светлата исклучени. Ти и екранот обвиени од затемнетата светлина. Недостигот на светлина ти дава чуство на интимност коа те обзема веднаш после последниот зрак на светилката. Тенка светлина  осветлува прашина што танцува во воздухот, самошто не сте влегле во ново царство, живеејќи го животот на […]

Работи кои не треба да ги направите во Истанбул!

Истанбул е најнаселен град во Турција, како и нејзиниот културен и финансиски центар. Се наоѓа на двете страни на Босфорот, тесниот теснец помеѓу Црното Море и Мраморното Море, Истанбул ги премостува Азија и Европа и физички и културно. Не нарачувајте филтер кафе во локалните кафулиња: Пробајте турското кафе и добијте го вашето богатство откако ќе […]

Песните на Леонард Коен

Леонард Коен игра важна улога во мојот живот. Прв пат дознав за него од неговата песна ˮСузенˮ од албумот ˮSongs of Leonard Cohenˮ. Потоа се запознав со ˮWaiting For The Miracleˮ , ˮThousand Deep Kissˮ и ˮHallelujahˮ. Секоја песна и секој албум на овој изведувач има свое значење, сопствена позадина. Понекогаш овие песни само не […]