Tag Archives: поезија

Копнеж

Копнеам по мирисот на липа, мирис кој во длабочината на моето срце спие болно го допирам и заштитувам, пред во очај да се свие. Копнеам по мирисот на спомени спомени што очајно се будат, бараат некаков спас бараат надеж.. Болка или пак радост среќа или тага горка вистина или пак сурова лага. Копнеам по твоите […]