Tag Archives: active

How I will change society: Daniel Oprea

Daniel Oprea from Romania is 19 years old. His project aims to decrease the suicidal rates among teenagers through an inspirational message. The objectives are to attract the attention of the young people from Harghita county on the availability of the psychological help and to increase the degree of involvement of the decision-making leaders. Daniel […]

Како ќе го променам општеството: Марија Ристова

Ајде да ја подигнеме свеста за околината Марија Ристова е средношколка од Кавадарци, која сака да бидат слушнати нејзиниот глас и активностите што ги презема за подигнување на свеста за чистата околина. Таа подготвува проект за грижа за природата и чистата околина во родниот град, кој треба да резултира со пошумување на дрвја. Марија е […]

How I will change society: Marija Ristova

Let’s raise awareness about environment Marija Ristova from Kavadarci is studying in a high school, but her aim is to make her voice and actions about raising awareness to be heard. She is making a project about caring for environment in her native town, hoping that can change things for better. Marija was selected for […]

Мир и рамнотежа – вратете ни ги!

Не е лесно да се најде мир и рамнотежа, посебно во денешно време, во време на пандемија. Преплавени сме со различни информации на социјалните медиуми, ТВ, од нашите пријатели и фамилија, што многу често влијае на тоа како се чувствуваме. Сите ние сме во страв и исчекување поради тоа што немаме контрола над нашите животи. […]