Tag Archives: FIFA

World Football Championship 2018

In the period ahead, all eyes will be directed to the most important secondarything of the world, and that is the 21st World Football Championship, which will be held in Russia from June 14th to July 15th. This will be the first world championship held in Europe since the 2006 championship in Germany, and it […]

Kampionati Botëror i Futbollit 2018

Në ditët në vijim, të gjithë sytë do të drejtohen në gjënë më të rëndësishme sekondare të botës, dhe kjo është Kampionati i 21-të Botëror i Futbollit, i cili do të mbahet në Rusi nga 14 qershor deri më 15 korrik. Ky do të jetë kampionati i parë botëror që mbahet në Evropë që nga […]

Светско првенство во фудбал 2018

Во периодот кој ни следува погледите ќе бидат насочени кон најважната споредна работа на светот, а тоа е 21. светско фудбалско првенство кое за првпат ќе се одржи во Русија од 14 јуни до 15јули. Ова ќе биде првото светско првенство кое се одржува во Европа од првенството во 2006 година во Германија, а исто […]