Tag Archives: foreign

Светлата и сенките на живеењето во странство

Сте слушнале ли некогаш некој да се жали за неговото искуство на патување или престој во странство, за тоа колку ужасно се чувствувал? Ден 2, 09:00 – група бразилци на Whatsapp Дали и некој од вас сака да се пресели или има слободна соба во неговиот стан? Ах, јас не брат, извини. А зошто, што […]

Lights and Shadows of Foreignness

Have you ever heard somebody complaining about the experience of a trip or a stay overseas, how awful it made them feel? No, right? Till recently, I hadn’t either. Now that I have, I must talk about it. Day 2, 9am – Whatsapp group of Brazilians – Does anybody in this group want to move […]