Tag Archives: handball

Инвазија во Загреб

Форшпан: Почнува Европското првенство во ракомет, Македонија очекува неколкуилјадна подршка на трибините. Почетокот на новата година ни носи сензација што е особено значајна за Македонија, а тоа е Европското првенство во ракомет, кое ќе се одржи од 12. до 28 јануари во Хрватска. Добро е познато дека ракометот во Македонија претставува национален спорт со оглед […]

Од малата сала во Автокоманда до Европски Шампиони – Ајде, Ајде Вардаре!

  РК Вардар основан во 1961 година, како дел од Спортското друштво Вардар од Скопје. Своите поголеми успеси клубот ги остварува во последната деценија од минатиот век.   РК Вардар од Скопје е најуспешниот македонски клуб кој досега во Македонија има освоено 10 титули во домашното првенство ,победник на Куп и е постојано на врвот  […]

From little sport hall in Avtokomanda to European Champions – Go Vardar, Go!

RK Vardar was founded in 1961 as a part of Sport Club Vardar from Skopje. Its biggest success the club achieved during the last decade of the past century. RK Vardar from Skopje is the most successful Macedonian club who has won so far 10 titles in the state championship and became a winner of […]