Tag Archives: norms

Дали правото е праведно и навистина ни овозможува да бидеме слободни?

Живееме во едно „модерно“ општество, раководени од некои норми кои ни висат над нашите глави, постојано потсетувајќи не што треба и што не треба да правиме. Дали тие правни норми се воопшто праведни и ни дозволуваат да го задоволиме идеалот на правдата? Дали ни дозволуваат да ја имаме нашата слобода, онаква каква што е во […]