Tag Archives: reading

Мир и рамнотежа – вратете ни ги!

Не е лесно да се најде мир и рамнотежа, посебно во денешно време, во време на пандемија. Преплавени сме со различни информации на социјалните медиуми, ТВ, од нашите пријатели и фамилија, што многу често влијае на тоа како се чувствуваме. Сите ние сме во страв и исчекување поради тоа што немаме контрола над нашите животи. […]

Peace and balance – bring it back!

It’s not so easy to find peace and balance, especially nowadays, during the time of pandemic. We’re surrounded by different information shared on social media, within TV, by our friends and family, which often influence on how we feel. There are more fear and anxiety felt by everyone in our society and it’s because we […]

Интервју со поетската група „Заеднички шепотења“

Можеби најактивна група на поети кои организираат поетски читања во државава е групата „Заеднички шепотења“. Нивните активности докажуваат дека со упорност вистинскиот квалитет може да исплива на виделина. Не се ограничени на учесници од нашата држава и со возраст, но очигледно е дека бројот на млади учесници им расте. Долгогодишните известија од различните тела на […]