Tag Archives: Values

Pengesat që duhet t’i Heqim: Le të rimodeljomë aftësitë tona për kompetencë

Muaji Gusht arriti, dhe për disa nga ne pushimet e gjata dhe qetësuese po mbarojnë. Edhe nëse keni kaluar verën shtrirë në plazh me pije të ftohta afër jush, apo keni vizituar ndonjë fshat ku dita ju ka gjetur të shtrirë në lëkundësenën hijen e drurit, të gjithë ne kemi dëshirë të fillojmë sezonin e […]

Hurdles to Remove: Remodeling abilities for potency

August is here, and for some of us, the long-craved holidays are coming to an unsought end. Whether you made the most of the summer by lounging with a cold drink at the beach, or swung in a hammock on the aged trees in the countryside, we would like to start the new season with […]

Дали правото е праведно и навистина ни овозможува да бидеме слободни?

Живееме во едно „модерно“ општество, раководени од некои норми кои ни висат над нашите глави, постојано потсетувајќи не што треба и што не треба да правиме. Дали тие правни норми се воопшто праведни и ни дозволуваат да го задоволиме идеалот на правдата? Дали ни дозволуваат да ја имаме нашата слобода, онаква каква што е во […]

YE Hungary: Value our values

Our Most Valuable Trip – Our Hortobagy experience “Value Our Values” is a youth exchange, organized by the non-governmental organization “Hang-Kép  Egyesület” from Debrecen, Hungary, which took place from 15.06.2018 to 24.06.2018 in Hortobagy, Hungary. “Volunteers Centre Skopje” participated in the youth exchange with its own team, made of 5 participants under the age of […]

Младинска размена Унгарија: Value our values

Нашето највредно патување – искуство наречено” Хортобаги” “Value Our Values” е младинска размена, организирана од невладината организација “Hang-Kep Egyesulet” од  Дебрецен,  Унгарија.  Волонтерски Центар Скопје учествуваше во младинската размена со тим составен од 5 учесници на возраст до 18 години и еден тим лидер над 18 години. Освен македонскиот тим, во оваа младинска размена учествуваа […]