Tag Archives: voluntourism

Волонтуризам: Помага или оштетува?

Кога го барав мојот ЕВС (Европски волонтерски сервис), ги разгледав сите можности за волонтирање. Ако напишете “волонтирање во странство” во Гугл, ќе најдете многу организации кои можат да ви понудат неделни / месечни волонтерски патувања во егзотични земји и земји во развој. Станува популарно да поминеш едно лето работејќи со деца или помагање на дивите […]