Tag Archives: wildlife

Rripi i Gjelbër Europian: Nga “rrip i vdekjes” në brez i jetës

Si u bë ish-”perdja e hekurt” zinxhiri më i gjatë i biotopeve të Evropës. Kur në nëntor të 1989-s Gunter Shabovski, Sekretari i Partisë Socialiste për çështjet e mediave, gati rastësisht, njoftoi hapjen e kufirit të brendshëm-gjerman dhe Murit të Berlinit në një konferencë legjendare për shtyp , njerëzve të Gjermanisë Lindore vështirë se mund […]

The European Green Belt: From “Death Strip” to Lifeline

How the former “Iron curtain” became Europe’s longest chain of biotopes. When on November 09th 1989 Günter Schabowski, the Socialist Party’s Secretary for media affairs, more or less by accident, announced the opening of the inner-German border and the Berlin Wall on a legendary press-conference, the East-German people could hardly believe their ears; and the […]