Tag Archives: women’s day

Ден на Жената од ВЦС

Честит Ден на Жената од Волонтерски Центар Скопје. Женскиот дел од нашата канцеларија беше пријатно изненаден со цвеќиња и торта за одбележување на денот (бидејќи ние во ВЦС многу сакаме да празнуваме и јадеме слатки). Хармонијата и цвеќињата сепак не би требало да го сокријат фактот дека жените низ светот сеуште мораат да се борат […]

Behind the wheel

Yesterday I accidentally stumbled upon this video on the internet that was called “crazy”, and it was about women. Not about our feelings and how emotional we could be, also not about our mental state, although it was mentioned there, but that was not the “crazy” that the video was about. It was about possibilities […]