Младинска размена-,,Подобрување на квалитетот во младинската работа: фокус врз млади од ранливи категории”, 17-ти до 26-ти jуни 2017 год. Брајчино

Во периодот од 17-ти до 26-ти jуни, Волонтерски Центар Скопје, во соработка со организацијата ARKTOS од Антверпен, Белгија, во прекрасното село Брајчино под Пелистер ја организира младинската размена ,,Increasing Quality of Youth Work: Vulnerable Youth in Focus” (,,Подобрување на квалитетот во младинската работа: фокус врз млади од ранливи […]

Welcome to Poland!

Part I: agglomerations Up north, in East-central Europe, there is a country that still seems partially an unsurveyed area on tourist map. Don’t let it fool you, just drop by and discover Poland, here you can find some places worth-visiting: Silesia, as local patriot I couldn’t skip my […]

LANGUAGE CAFE VOL.3

On 1st of June, 2017, Volunteers Center Skopje organized one more  Language Café together EVS volunteers and other native speakers from countries like Italy, Turkey, Germany, France, Spain, Poland. All the visitors had the opportunity to meet international people, speak, practice or learn the basics of all the […]

Зошто да ce биде волонтер?

Волонтирањето значи трошење од вашето слободно време за помагање на другите. Може да волонтирате за да им помогнете на другите луѓе, како што се семејства кои ги загубија своите домови по природните катастрофи.Но, исто така можете да волонтирате за заштита на животните, животната средина, или било која друга […]

Summer 2017

Hey, guys, I don‘t know how about you , but I‘m prepared for the awesome summer that we will have. There will be so many festivals and event in Macedonia, not only in the capital Skopje, but also in other beautiful cities of the country. As a reminder […]

Завршна конференција на проектот “УЧЕЊЕ ПРЕТПРИЕМНИШТВО”

Волонтерски Центар Скопје, денес  18ти Мај 2017г. во конференциската сала на хотелот Холидеј Ин  по повод успешното реализирање на проектот „Учење Претприемништво“ организираше завршна конференција на проектот . КултурКонтакт од Австрија како главен носител на регионалниот проект заедно  со националните партнери Министерството за образование и наука (МОН) на […]

Годишен извештај на Волонтерски Центар Скопје

Работилници, Обуки,Настани, Конференции,Проекти на локално и меѓународно ниво… што се работеше тимот на ВЦС во изминатата 2016 година можете детално да прочитате во Годишниот извештај на Волонтерски Центар Скопје!

Полска Дел II

Главни градови – градови на потекло на секоја нација, оние кои ја формираат историјата и идентитетот на државата, суштината на нејзиниот народ. Полска, земја на тркала, како што ја опишува еден од моите пријатели, ја смени својата форма и географска локација доста радикално низ нашата динамична историја, што […]

Програма на Настани во Скопје (20.06-25.06.2017)

Вторник 20.6.2017  Thievery Corporation на Skopje Calling 2017 // Стадион на АРМ почеток 20:00часот Еден од највозбудливите и најквалитетни бендови од светската концертна индустрија, Thievery Corporation доаѓа во Скопје, како специјално отворање на фестивалот Skopje Calling 2017. Концертот ќе биде на отворено и ќе се одржи на стадионот […]

foto by Radek Kołakowski, Wikipedia Commons

Poland Part II: Capitals

Capitals – cities of origin of every nation, the ones forming history and identity of the state, the essence of its people. Poland, a country on wheels as one of my friends describes it, changed it shapes and geographic location quite radically throughout our dynamic history which resulted […]

Добредојдовте во Полска!

Дел 1: Агломерации На север, во Источно-Централна Европа, постои земја која се уште се чини дека е делумно истражена областа на туристичка мапа. Не дозволувајте да ве измамат, само за да се откажете да ја откриете  Полска, тука можете да најдете некои места кои вреди да се посетат: […]

ЈАВЕН ПОВИК ЗА НАТПРЕВАР ЗА НАЈДОБРО ВИДЕО ВО РАМКИТЕ НА НАЦИОНАЛНАТА КАМПАЊА „ИНФОРМИРАЈ СЕ СЕГА!“

Во рамките на Националната кампања „Информирај се СЕГА!“Коалиција СЕГА со Младинските Информативни и Советодавни центри ИНФО СЕГА од Прилеп и Кавадарци во соработка со Агенцијата за Млади и Спорт (АМС) и Универзитетот Гоце Делчев, Штип организираат Натпревар за најдобро видео кое најдобро ќе ги прикаже перфомансите на мобилната […]