Category: Shqip

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА ВОЛОНТЕРИ НА ОДОБРЕНИ ЕВС ПРОЕКТИ ВО ЕСТОНИЈА!!!

Објавуваме повици за ЕВС волонтери на веќе одобрени проекти во Естонија, подолу во текстот можете да ги најдете потребните информации. Едно слободно место за ЕВС волонтер од Македонија на проект со Nursery Hellik–во Талин, Естонија со времетраење од 10 месеци (09.2017 – 30.06.2019) Детали за проектот The main […]

Advertisements

NGA E KALUARA DERI SOT TEATRI TRADICIONAL TURK I KUKULLAVE

Teatri i kukullave nuk është vetëm komedi. Kur shkruhet në mënyrë dramatike, shëndrohet në paradigmë artistike e cila mund të ngritë vetëdijen. Në Turqi, kur përmendet teatri i kukullave, gjëja e parë që të kujtohet janë „Karagjozi dhe Haxhivati“- karaktere lojrash të hijeve. Sipas opinionit të përgjithshëm, shenjat […]

Advertisements

Muzeu Natyrorëi Historisë së Maqedonisë

Ndërtesa e “Muzeu Natyrorë i Historisë së Maqedonisë” është vepra e arkitektit Trajko Dimitrov; në kuadër të kësaj ndërtese është edhe ndërtimi i kopshtit zoologjik. Ai gjithashtu ka projektuar “Shtëpinë e Kulturës – KocoRacin, Shkup”, qendrën e biznesit “Paloma Bianca”, “Salla e Basketbollit – Rabotnichki”, të cilën ai […]

Advertisements

Voices February issue 2018

Let’s play sports. The greater the expectation, the greater the disappointment. We hoped for semifinals and the medal, in the end we fell down at the bottom, so most of us do not even know how the European Handball Championship finished in Croatia. That’s how it is in […]

Advertisements

Portret i Blagoja Sotirovski Dizajni i Gjelbër Autentik

Një nga projektuesit më me ndikim në rajon në të ashtuquajturën fushë të planifikimit të hortikulturës është Blagoja Sotirovski. Për fat të keq për shkak të marrëveshjeve autoritetin që ai kishte për të nënshkruar dhe të cilat fshehin autorësinë dhe për shkak të modestisë së tij të madhe, […]

Advertisements

Dritat off, ekrani ON

Kërce nëpër një vrimë lepuri dhe le të fillojë aventura. Errësira, dritat off. Ju dhe ekrani i mbështjellë në dritë të errët. Mungesa e dritës ju jep ndjenjën e intimitetit që ju kap menjëherë pas rrezes së fundit të llambës. Drita e hollë ndriçon pluhurin që kërcen në […]

Advertisements

Free EVS placements on VOICES magazine project!

Dear partners and potential EVS volunteers, Volunteers Centre Skopje is announcing that we have four (4) free places for EVS volunteers, on our project “Youth Magazine VOICES”, starting from May/June 2018, in duration between 9-12 months (depending on the interest of the candidates). In the documents attached you […]

Advertisements

Shkëmbimi i të rinjve “Teen Healthy Relationships” në Irlandë

Nga data 29 Gusht deri më 4 Shtator 5 anëtarë të VCS-së morën pjesë në një shkëmbim rinor. Bashkë me ta ishin edhe pjesëmarrës nga 5 shtete tjera si Greqia, Turqia, Sërbia, Kroacia dhe Irlanda. Tema e shkëmbimit ishin Lidhjet e shëndosha dhe pjesëmarrësit u fokusuan në problemet […]

Advertisements

Iluzion i objektivitetit

Vjen nga llojet e tregimeve të hidhura si kopshtet e pastave italiane; kur njerëzit mendonin se tani mund të rritin makaronat e tyre në pemë ose Grabitësit e Maskuar; një grup, që gjoja përbëhej nga Mick Jagger, Bob Dilan, John Lennon dhe Paul McCarthy që në të vërtetë […]

Advertisements

Dasma Italiane

Traditat jane pjese e kultures Italiane,si: krishtlindjet,pashket, ditelindjet,pervjetoret, lindjet dhe padyshim dasmat kane traditat e tyre. Te gjithe shtetet ne bote kane nje kostumografi dhe tradita te ndryshme ku edhe Italia nuk perjashtohet. Traditat italiane sa i perket dasmave jane shume te gjalla dhe te ndryshme per shkak […]

Advertisements