Category Intervistë

Tregimi i Sedat-it: në gjysmë të rrugës mes Italisë dhe Maqedonisë

1982 nuk ishte vit i zakonshëm për Italinë; ekipi i kombëtares në futboll fitoi Kupën Botërore të tretën, e para qysh prej 1938. Të gjithë Italianët, të vjetër dhe të rinjë e mbajnë mend këtë datë. Njëkohësisht, në verën e 1982 një tjetër tregim filloi: aventura Italiane e njeriut Maqedon që braktisi shtëpinë e tij […]

Një hap në krijimin e kinemasë Maqedone: Intervistë me Teona Strugar Mitevska

 1.Gjithsecili thotë se është më lehtë në Europë për të punuar në ko-produkcion se në produkcion. Çfarë është mendimi juaj për këtë: cilat janë përparësitë dhe jopërparësitë për këtë ?