Мојата езерска визија

Секоја ноќ имам

езерска визија,

а да пронајдам од каде доаѓа

е мојата мисија

Таа ме заобиколува

со пријатна свежина,

таа ми дава

да чувствувам духовна леснина

Кога ќе го слушнам

нејзиниот ѕвонлив глас,

тогаш знам дека

убавина ме чека в час.

*Нина Спирова-Езеро мое

                                                                                                         Давид Веселиноски

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: