Промена на животот

top-image-life-changing-benefits

Многу луѓе во светот не се задоволни со својот живот, што е една од причините зошто секогаш сакаат да имаат некоја цел во нивниот живот. На овој начин, тие мислат дека оваа ‘цел’ ќе им донесе среќа. Всушност, од една страна, целта може да биде убава и помошна работа која помага да се добие волја, а од друга страна пак, ако оваа цел стане ваша страст тоа значи дека е надвор од патот и се формира во нешто друго. Кога се има страст кон нешто, во нас расте едно чувство кое бара и бара повеќе и похота по сè што мислиме дека не прави среќни. Но, тоа ќе трае, се додека некој не рече СТОП. Инаку ќе биде бескрајна жед. Значи, луѓето се веќе среќни, но го забораваат тоа. Ние не треба да се присилуваме да бидеме среќни постојано. Една од најголемите препреки за мир во нашиот живот е  вложувајќи се во иднината со цел да се здобиеме со среќа и поради тоа пропуштаме момент во сегашноста. Многу луѓе несвесно живеат во таа стапица поради размислувањето за следните чекори. Толку пати размислуваме како “Јас би сакал да бидам таму или во близина на морето”- ова е мисловен концепт кој бара среќа, но речиси никој не вели “би сакал да бидам тука”. Ајде да признаеме дека тоа е така како што е.

37d6615c4cf0_ias-sociales-208

Многу луѓе се заглавени во континуиран, монотонен, животен круг кој вбројува работа, шопинг, плаќање, заем, заработувајќи, губејќи и повторно заработувајќи, натпреварувајќи се меѓусебно и така натаму.

Ајде да го промениме нашиот живот, да се одмориме некое време и да излеземе од овој непрестаен круг. Ајде да направиме нешто што немавме храброст да го направиме порано. Ајде да ја откриеме суштината на самите себе, без  никакво влијание од етикети и концепти.

Автор: Угур Догуш

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: