Author Archives

Voices

Добредојде на нашиот нов ЕВС волонтер од Полска – Александра Грзиб!!!

“Здраво! Моето име е Александра, или Ола скратено како сакате 🙂, јас сум 26 години и доагам од градот Гливице Полска кој е на 1.360 километри од Скопје. Избрав ЕВС бидејки го сметам како можност за развој и нови откритија. Дипломирав француската и англиски лингвистика, мојот личен интерес […]

„Јас Сум Промената“ – првиот чекор против меѓуврсничкото насилство (булингот)!

На ден 6ти Мај 2017 во Градскиот Парк на Школка беше одбележан Светскиот ден против меѓуврсничко насилство (булинг) во организација на  Иновативни Мотиватори – ЈАС СУМ / Innovative Motivators – IM во соработка со Здружение за дислексија Ајнштајн, Волонтерски Центар Скопје, NewMan’s Business Accelerator и Субверзивен Фронт / […]

MERSİN

Mersin is such a magnificent place, I don’t say this just because it is my hometown. I highlight this because I spent 20 years in Mersin and I was so curious to find the best places, virgin areas to go with friends to make barbecue, drink Rakı, relax […]

Обединети младински работници

Во периодот од 27ми март до 22ри април бев учесник на две обуки во рамки на проектот „Обединети младински работници“ во Битола. Првата обука беше составена од два дела, првиот дел се реализираше од 27ми до 30ти април, по што следеше период на онлајн учење, и вториот дел […]

Ракомет Македонија

Април, 27ми беше историски ден за Македонија. Тажно, не бидејќи ми беше роденден…во Четврток во 19:00 во арената јане Сандански, беше одржан важен настан. Ракометен натпревар, чиј што резултат подоцна ќе го пласира победникот во „final 4“. Македонија против Германија. Арената, која може да собере околу 5000 посетители […]

Handball Macedonia

April 27th 2017 was historical day in Macedonia. Sadly, not because it was my birthday…on Thursday, 19.oo, in arena Jane Sandanski, there was held an important event. It was a handball match, which result would later give winners the right to go to final 4. Macedonia vs. Germany. […]

Македонски Модел Обединети Нации 2017

По шестти пат во Македонија се спроведе проектот Македонски Модел на Обединети Нации во имплементација на Коалиција на младински организации СЕГА заедно со Волонтерите од Мировниот Корпус во Македонија. Програмата Модел на Обединети Нации има за целпреку низа активности на младите да им ја  претстави работата на Обединетите […]

Quiche Lorraine

The Quiche Lorraine is a tarte come from the Alsace/Lorraine region in North East of France, old French traditional dish easy to do and like by everyone, the quiche is the safe bet. Poor man’s dish at the begging of is existence, quick and easy for housewife when […]