Category музика

Македонски шлагери-заборавено музичко богатство

“Музиката ја измива прашината на секојдневието од душата” — Берголд Авербах Музиката е секаде околу нас, таа е комбинација на вокални и инструментални звуци и форма на емоционално изразување. Доживеала многу промени со развојот на светот и токму затоа некои видови на музика и музичари остануваат заборавени во времето во кое се создале. Во нашите […]

Музиката во живо полека се враќа во живот!

Поминување време без пријателите, не излегувајќи на омилените места, не уживајќи го животот во целост… И не само тоа, за време на пандемијата, луѓето пропуштаа и уште нешто: свирењето музика во живо мораше да запре. Откако поминавме долго време меѓу четири ѕида слушајќи изведувачи на електронските уреди – сонцето постепено почна да излегува, а и […]