Category Shqip

A mund të ketë jetë në planetin Venerë?

Miliarda vite më parë, Venera mendohet se ka pasur kushte të ngjajshme si Toka, siç ka pasur dhe ujë. Mirëpo me kalimin e kohës uji avulloi në atmosferë dhe efekti serrë ose i ashtuquajtur ‘greenhouse’ u rrit, kështu planeti u bë tmerrësisht i nxehtë dhe acidik. Ky planet rrotullohet rreth diellit pak më afër se […]

VOICES December 2020

For the 15th anniversary of the creation of Volunteers Centre Skopje, let’s go back to the future! Nikola Stankoski (Director and Founder of VCS) provides us with a unique insight into the origins of this pioneering NGO. He shares with us the spark that ignited his willingness to initiate this adventure with communicative good vibes. […]

VOICES November 2020

Don’t you think happiness should be found on every leaf of the Tree of life? Our team recently grew up, as we happilly welcomed new volunteers along with their enthusiasm and refreshing writing talents. Are you up for traveling the world and the seven seas? We will make you travel far away, to beautifully diverse […]

Kurs trainimi ne Durres, Shqiperi. Rinisë dhe vullnetarizmit

Midis datave 2 dhe 11 Tetor 2020, në Durrës, Shqipëri, u mbajt një kurs trajnimi mbi vullnetarizmin e strukturuar nga Shoqata Përtej Barrierave, si një aktivitet i katërt i projektit të mbështetur nga Erasmus + “Vullnetarizmi i bashkon komunitetet” (VCC). Qëllimi kryesor i këtij kurs trajnimi ishte të mbështesë zhvillimin profesional të punonjësve të rinj […]

Deshtimi eshte celesi drejt suksesit

Kjo është një frazë e thënë zakonisht për shumë njerëz të suksesshëm, një mënyrë për të thënë që të bësh gabime e bën më të lehtë për të marrë vendimin e duhur me kalimin e kohës, dhe kjo ju inkurajon të ndiheni më mirë për gabimet e juaja. Por ajo që është e rëndësishme është […]

VOICES October 2020

Hello again, Greetings from downtown Skopje! Back in 2003, the talented composer Matthew Bellamy from Cambridge wrote “Our time is running out”. For this October edition, we invite you to think of the time in its wide meaning with us and our cross-border fellowship of writers. Angela brilliantly highlights the fascinating nature of seasons: familiar […]

UJI ËSHTË JASHTËTOKËSOR

Diçka me të cilën përballemi çdo ditë kur lajmë, pijmë, gatuajmë. 60% e trupit tonë përbëhet po nga e njejta. Mund të notosh në të e të ecësh mbi të. Avullohet në ajër dhe sërish kthehet në tokë si lëng. Mendojeni për një moment këtë- uji është me të vërtetë i çuditshëm. Mund ta gjesh […]

VOICES September 2020

Our homes have become more familiar to us in these past months than ever. This year the summer was about discovering your neighborhood and traveling through the country you are living in. One can’t say it has been easy but it has brought us beautiful things to our lives after all. This has been the […]

Gati për një paradigmë të re kinematografike?

Le të ndalojmë pak dhe të zhytemi në elementet mahnitëse të cilat kompozojnë botën e filmit të regjisorit Christopher Nolan. Filmi i tij i radhës, Tenet, trajton mundësinë e rikthimit të rrjedhës së kohës. Imagjinoni për një sekondë sikur kjo të ishte e vërtetë, a nuk është fascinuese?Më parë ky regjisor në mënyrë magjepsëse ka […]

Voices August 2020

“Success is not final, failure is not fatal, it is the courage to continue that counts.” Sir Winston Churchill So here we are, once again in the process of publishing a brand new Voices! This month, our fellowship of writers has strived to enjoyably offer you both insightful and diversified content. Noises might be quite […]

Sultani i muajit 11

Ramazani, në Islam, muaji i nëntë i kalendarit musliman. Fillon dhe mbaron me shfaqjen egjysmëhënës. Për shkak se viti kalendarik musliman është më i shkurtër se vitikalendarik Gregorian, Ramazani fillon 10-12 ditë më herët çdo vit. Për muslimanët,Ramazani është një periudhë introspeksioni, namazi komunal në xhami dhe leximii Kur’anit. Zoti i fal mëkatet e kaluara […]