Kampionati Botëror në Hendboll 2017 – Meshkujt

Më 11 Janar është koha përsëri për të 25-tin Kampionat të Hendbollit – Meshkujt, pritur nga Federata Internacionale e Hendbollit, shkurt FIH. Këtë vit është Franca komb pritës. Në 8 qytete të ndryshme 24 ekipe do të konkurojnë për titullin e Kampionit Botëror 2017. Finalja është më 29 Janar në Paris.29ba2808-d83a-11e6-b3ce-f80f41fc6a62

Franca duhet ta mbrojë titullin sepse Franca ishte fituese e Kampionatit Botëror të Hendbollit të meshkujve në Katar më 2015, dhe është rregull që fituesi i konkurencës paraprake automatikisht kualifikohet për konkurencën e ardhshme. Sidoqoftë Franca poashtu është vend pritës dhe si konsekuencë poashtu është kualifikuar automatikisht. FIH vendosi që Katari , i 2-ti në kampionatin Botëror 2015, poashtu të kualifikohet automatikisht për këtë konkurencë.23634d3c-d840-11e6-b3ce-f80f41fc6a62

Deri më 21 Qershor ekipet botërore luftuan për këtë konkurencë. Këto kombëtare janë kualifikuar për këtë konkurencë në Francë.

Franca

Kombëtare Pritëse

Katari

Kampionati Botëror 2015

                                Bahraini

Kampionati Aziatik Botëror i Hendbollit 2016  – Meshkujt

Japonia
Arabia Saudite
Egjipti (1-ri)

Kampionati Afrikan Botëror i Hendbollit 2016 – Meshkujt

Tunizia (2-ti)
Angola (3-ti)
Gjermania (1-ri)

Kampionati Europian i Hendbollit 2016 – Meshkujt

Spanja (2-ti)
Kroacia( 3-ti)
Bjellorusia

Kualifikimi Europian

Danimarka
Hungaria
Islanda
Maqedonia
Polonia
Rusia
Sllovenia
Suedia
Brazili (1-ri)

Kampionati Pan Amerikan i Hendbollit – Meshkujt

Kili (2-ti)
Argjentina (3-ti)
Norvegjia

Kartoni i egër

Në gjiron e parë të kësaj konkurence njëzet e katër ekipet janë ndarë në 4 grupe me nga 6 ekipe.

Grupi A Grupi B Grupi C Grupi D
Franca Spanja Gjermania Katari
Polonia Sllovenia Kroacia Danimarka
Rusia Maqedonia Bjellorusia Suedia
Brazili Islanda Hungaria Egjipti
Japonia Tunizia Kili Bahraini
Norvegjia Angola Arabia Saudite Argjentina

 handball-maenner-em-2016-polen-deutschland-slowenienNë gjiron preliminare të kësaj konkurence secili ekip duhet të luaj me njëri tjetrin për të shkuar në gjiron tjetër. Katër ekipet më të mira të secilit grup kualifikohen dhe pastaj luajnë në pjesën eliminuese. Në këtë pjesë akoma kemi 16 ekipe që garojnë.  Çerek Finalja me 8 ekipe starton më 24-ër  Janar, gjysëm finalja më 27-ë/28-ë Janar.

Atëherë do të kuptojmë se cili ekip do të luajë në finale dhe për medalen e bronztë.

ihf

Çdo lojë është 60 minuta dhe secili që luan hendboll apo ka parë ndeshjë e din që hendbolli është  sport i shpejtë dhe gjithçka mund të ndodh.

Andaj të shohim dhe të shpresojmë për ndeshje eksituese dhe ndoshta Maqedonia do të na befasojë neve.

By Dominik Daniel

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: