Media Literacy workshop + Voices

Почитувани,

Ве покануваме да ни се придружите на работилницата за авторски права, лиценцирање, истражувачко новинарство, дизајнирање и развивање идеи за статии што ќе се оддржи во вторник – 26 септември (17.30 – 19 часот) и среда – 27 септември (17.30 – 18.30 часот).

Магазинот ВОИСЕС е отворен за нови пристапи, нови пишувачи, всушност, за сите што сакаат да го изразат своето мислење и притоа да комуницираат со луѓето од целиот свет. Овие два дена ќе ви пружат можност да научите нешто ново за темите поврзани со медиумите, пишување и подготовка на квалитетни текстови.

Прв ден, 26 септември: Предвидена е работилница околу начинот на кој што треба да изгледа еден новинарски производ.

Втор ден, 27 септември: Предвиден е за состанок околу Воисес, на кој ќе дискутираме за индивидуалните идеи (секој треба да подготви мини синопсис за тоа што планира да го пишува) за следното издание на магазинот.

На линкот подолу можете да најдете дополнителни информации за настанот:

https://www.facebook.com/events/118032345578824/?acontext=%7B%22ref%22%3A%223%22%2C%22ref_newsfeed_story_type%22%3A%22regular%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D

Се надеваме на средба наредната недела,

Со почит,

Тимот на ВОИСЕС

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: