Karikaturat nga vitet ’90

spiderman 1

Është e shtunë në mëngjes. Nukjemi në shkollë sot, por disi jemi në gjendje të zgjoheni herët për të kapur shfaqjet tona të preferuara në TV. Kështuishin gjërat një herë për një kohë kur unë isha fëmijë.Në vitet 1990, karikaturat që u shfaqën në televizion nuk ishin të njëjta me ato në televizionin e sotëm. Në fakt, ata janë shumë të ndryshëm. Nga animacioni (i cili ishte kryesisht animacion 2D), tek personazhet, në stilin e këtyre karikaturave ishte mjaft larg nga ajo që është sot. Kishte një element të caktuar për ata që i bënin ata të qëndrojnë në bankat e mia të kujtesës deri më sot dhe unë jam i kënaqur që kam përjetuar ato shfaqje në kohën time.

Lëvizja nga faqet në ndërtesa dhe luftimet për të shpëtuar jetën, Spiderman: Seria animuar transmetuar nga 1994 dhe është një nga shfaqjet që ka ndikuartek unë që në moshë të re. Gjëja që pëlqente për Spiderman ishte fakti se ai është një superhero që nuk është i pamposhtur, ai mund të mposhtet. Por ai zakonisht do të mendojë rrugën e tij për mbijetesë duke përdorur strategji dhe njohuri. Megjithëse ka kompetenca super të tilla si gatishmëria, ngjitja e mureve, lëkundja në rrjetë dhe ndjenia e tij famëkeqe e “Spider”, e cila është si një intuitë super për rrezik. Krijuar nga Stan Lee i Marvel Comics. Fakti interesant, kënga temë e shfaqjes u realizua nga Joe Perry nga grupi i famshëm Aerosmith.

johnny bravo 2

“Mami Whoa!” Siç do të thoshte Johnny Bravo. Ky karakter nga “Cartoon Network” i titulluar “Johnny Bravo” ishte gjithmonë i këndshëm për të parë. Filmi vizatimor është në lidhje me një djalë muskulor me flokë të mëdha, syze dielli dhe një zësi Elvis, dhe gjithmonë përfundon deri në situata të çuditshme dhe gjithmonë ështëduke u përpjekur të lidhet me një grua dhe përpjekjet zakonishtjanë të pasuksesshme. Shfaqja premierë e saj e kishte në vitin 1997. Mendoj se ajo që më mbajti të shikoj shfaqjen ishte pritja për të parë nëse ai do të ishte ndonjëherë i suksesshëm. Johnny Bravo ka qenë në të vërtetëi nominuar për disa çmime karikaturë dhe është i rëndësishëm për të ndihmuar në nisjen e karrierës së disa animatorëve përfshirë Seth McFarlane.

“Gotta Catch Em All” janë tëmirë. Sidomos në Pokemon. Një tjetër shfaqje që ishte me të vërtetë popullore dhe krijoi një lëvizje në rininë në rritjen e tyre të shpejtë në popullaritet. Pokemoniaqshumë u popullarizuasaqë u shfaq si një lojë popullore në Nintendo, mallra si karta, lodra, etj. Dhe në kohën tonë, një aplikacion shumë i shkarkuar i quajtur “Pokemon Go”, ku duke përdorur GPS e telefonit tuajduhet tëkapni Pokemonat rreth jush! Dhe mjaft qesharake, dy filmat më të mëdhenj të animuar janë dy filmat Pokemon. Shfaqja televizive është e bazuar në një fëmijë të quajtur Ash, i cili ëndërron të bëhet një mjeshtër Pokemon. Ai fillon me Pokemonin e tij të parë, i cili është Pikachu i cili ka fuqi elektrike. Të gjithë kanë një fuqi elementare si uji, zjarri, toka, psikika etj. dhe kështu luftojnë njëri-tjetrin. Qëllimi është për t’i kapur të gjithë.

simpsons 3simpsons 4

Dhe seriali im më i mirë vizatimorështë, The Simpsons, I cilika mbijetuar 29 sezone, dhe në atë kohë  u emëruasi seriali mëi mirë i shekullit të 20, ajo ka fituar shumë çmime, duke përfshirë 31 Primetime Emmy Awards, 30 Annie Awards dhe një Award Peabody. The Simpsons madje kanë një yll në Hollywood  nëbulevardinWalk of Fame. Shfaqja është emocionuese, origjinale dhe përdorimi i tyre i komedik i satirës është i pabesueshëm. Ajo ka një shumëllojshmëri të gjerë të karaktereve përveç familjes Simpsons dhe ata janë të gjithë unik në mënyrën e vet. Më pëlqente shfaqja aq shumë që më parë i regjistroja episodet në kaseta video. Kam pasur mbi 40 kaseta të gjitha me The Simpsons. Kam një vlerësim të madh për Matt Groening, krijues i shfaqjes me famë botërore.

Ka kaq shumëseriale të mëdha nëvitet e 90taduke përfshirë përfshirë Laboratorin Dexter së, Turtles Teenage Mutant Ninja, Powerpuff Girls, Pinky dhe trurit, Captain Planet, lista vazhdon. Nëse asnjëri prej tyre nukjukujtohet, kjo do të thotë se unë jam ndoshta i vjetër. Por seriozisht, u krijuan edhe karikaturat për njerëz të moshuar në vitet ’90 si South Park dhe Beavis and Butthead. Nëse ndonjëherë keni qenë kurioz për mënyrën se si kanë ndryshuar karikaturat, shikoni disa prej këtyre shfaqjeve të viteve ’90.

Chris Maiken

Translator: Naser Ismaili

Related posts

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: