Fuqia e Mirënjohjes

Mirënjohje: Cilësia e të qenit falënderues; gatishmëri për të treguar vlerësim për dhe për të kthyer mirësinë (sipas Google Dictionary).

Të gjithë mund të lidhemi me ndjenjën e të qenit falënderues ose mirënjohës për diçka. Si kur merrni një dhuratë që ju pëlqen vërtet nga dikush, dhe zemra juaj hapet dhe ju merrni një buzëqeshje të madhe në fytyrën tuaj. Thjesht dëshironi t’i jepni atij personi një përqafim sepse ka kaq shumë ndjenjë të mirë që qarkullon në trupin tuaj. Kjo ndjenjë është një gjë shumë e fuqishme.

rear-view-of-woman-with-arms-raised-at-beach-during-sunset-320007

Pse është kaq e fuqishme kjo ndjenjë?
Së pari ajo sjell një frekuencë më të lartë në trupin tuaj që është gëzim ose lumturi. Së dyti, kur jeni në këtë dridhje ju harroni stresin dhe shqetësimet tuaja. Së treti, as pa e kuptuar atë, ju jeni prezent dhe në atë moment (nëse keni lexuar ose dëgjuar ndonjëherë Eckhart Tolle “The Power Of Now”, do të pranoni që mbi të gjithë, ne duhet të përpiqemi të jemi ndërgjegjshëm dhe prezent në moment aq shpesh sa që të jetë e mundur). Së katërti, tani që ne e njohim këtë ndjenjë, ne mund të identifikojmë këtë ndjenje që ndihet kur jemi në këtë formë pozitive të vibrimit. Më në fund, dhe gjithashtu pjesa më e mirë e gjithë kësaj, tani që ne e dimë ndjenjën, mund t’i qasemi mirënjohjes në çdo kohë që zgjedhim.

Ky është ndoshta një nga bekimet më të mëdha, fakti që ne mund të përdorim fuqinë e mirënjohjes në çdo kohë. Kjo nënkupton se ne mund të vendos veten në një dridhje të lartë nga ndjenja mirënjohës! Për shembull nëse ndjehem i trishtuar ose i lënduar, ose mbërthyer në mendimet e mia, mund të mendoj për diçka për të cilën jam mirënjohës për të më bërë të ndjehem më mirë. Tani përderisa po e shkruaj këtë, ndihem mirënjohëse që kam shëndet të mirë dhe që jam në gjendje të lexoj dhe të shkruaj për të përcjellë këtë mesazh. Jam shumë mirënjohës.

thank-you-944086_1920Dhe në të gjitha thelb, ju mund të jetë mirënjohës për çdo gjë. Çdo gjë që ju vlerësoni me të vërtetë në jetën tuaj shpreheni atë! Thuajeni me zë të lartë, shkruajeni, edhe nëse është vetëm një mendim në kokën tuaj, ajo mund të shfaqë më shumë atë ndjenjë dhe vibrim. Dhe sa më shumë ndjenjë e atë vibrim të ndjeheni, aq më shumë do të tërhiqni në jetën tuaj.

Nëse e dini për ligjin e tërheqjes, kjo do të duket e qartë. Ne tërheqim atë që mendojmë dhe si ndjehemi për të. Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme të ndjeheni mirë. Ndjenjat dhe mendimet tona janë si një magnet. Dhe kështu është e rëndësishme të ndihemi mirënjohës për ato që kemi, madje edhe mirëmbetshit. Faleminderit që e lexuat këtë dhe jini të sigurt. Zoti ju bekofte.

Chris Maiken
Përkthim: Vafire Muharemi

 

Related posts

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: