Vera 2017

fun_beach_summer_time

 

Përshendetje njerëz, nuk di shumë per Ju, por unë po përgaditem për verën time të shkëlqyeshme. Atje në Maqedoni do të ketë shumë festival gjatë verës, jo vetem në Shkup, por edhe në qytetet tjera të bukra e këtij shteti. Si një kujtesë e imja, unë do t’ua kujtoj eventimentet gjatë kësaj vere të vitit 2017:

Open-Balkan-Championship-of-Folklore-Jiva-Voda-Euro-Folk-20131

Festivali i folklorit të Ballkanit – Do të mbahet në qytetin e Ohrit për pak muaj. Disa nga do nisin në fillim të muajit Maj dhe i fundit në muajin Tetor. Të gjitha këto festivale mbledhin shumë njerëz, mund të jeni dëshmitarë të vallëzimeve popullore gjatë festivaleve, të ndëgjoni muzikën ose vetem t’a shijoni atmosferën që krijohet.

 

Punetoria e tërë intelegjencës me Malcom Parlet –  2 Qershor. Ky seminar do të ketë përmbajtje për zhvillimin e mendjes, se si të krijosh një jetë më të mirë përballë tjerëve. Ata të cilët janë të interesuar për psikologji, si që jam unë vet, jeni të mirëseardhur të dëgjoni për psikologjinë  dhe se si funksionon ajo.

photo by Sulekha

 

Konferenca shkencore nderkombetare – Konferenca do të përmbajë segmente si ato të sigurisë përballë teorisë, politika dhe praktika, perspektivat e sistemit të drejtësisë në nivel kombëtar dhe ndërkombetar, shkenca kriminalistike në shekullin e XXI, bashkë me mediat dhe krimet. Do të mbahet në Ohër në mes datës 4 dhe 5 Qershor.

Konferenca globale e veshtrimeve PATA – Konferenca organizohet nga Pacific Asia Travel Association (Pata). Konferenca do të përmbajë pjesë të kompanive të marketingut, lidhja e përmisuar e aviacionit, trendet industriale dhe ndërrimet e rëndesishme në demografi. Kjo konferencë do të mbahet në datën 20 Qershor në Shkup.

Skopje-Calling-festival-tickets-info-2017-300x300

Shkupi therret – Këtë vit, eventimentet do të mbahen në fund të Qershorit. Në fillim do të keni mundësinë të shihni Korporaten Thiovory, që do të sjell rege muzikë në fund të muajit Qeshor në Shkup. Në 23 Qershor ne Shkup do të vij edhe DJ me i famshëm botëror, që nga viti 2014 Martin Garrix ka qenë në top 5 ne listen e DJ më të mirë në botë dhe është një nga DJ më të rinj dhe më premtues. Evenimentet do të jenë spektakulare.

 

Festivali i marteses ne Galicnik – Kush nuk don të jetë pjesë e ceremonive të bukura? Dy dite ne Korrik duke përfshirë edhe një festival tjetër për vlerat etnike që Maqedonia i posedon.

MartinGarrix_Piper-Fergusonsmall

 

Festivali D – Është festival që do të mbahet në Dorjan të Maqedonisë në mes datës 14-16 Korrik. Këtë vit qyteti i Dorjanit do të mbledh yjet e Mbretërisë së Bashkuar, Holandës, Suedisë, Hungarisë dhe Maqedonisë. Do të ketë shumë aktivitete tjera krahas muzikës, raste per tu njoftuar me organizata joqeveritare, të jesh me kreativ etj.

maxresdefault

 

Festivali i plazhit ngjyre gjelbert – Duke filliar në 28 Koriik  për një javë radhazi, ky festival do të jetë një kënaqesi e madhe për qytetarët e Ohrit dhe të gjithë qe do te ndodhen aty duke përfshirë këtu të gjithë ato që janë të etur për relaks para liqenit të Ohrit dhe duke shijuar muzikën elektornike. Në të njejtën kohë qyteti i Krushevës  dë përfshij etno festival të qytetit.

ohridcalling

Ohri thërret – Dy DJ të shkelqyer do të përformojnë në Ohër duke i perzier fuqitë që do të bëj magjinë e madhe që do të mbahet në stadiumin e qytetit të Ohrit “Biljani Izvori”. Hardwell dhe Afrojack do ta magjepsin qytetin e Ohrit në Gusht të datës 1 dhe 2.

1

 

Festivali Ii hapur i Strumicës – Festivali do të mbahet nga data 03 e deri në datën 13 të muajit Korrik. Aty mund t’i shihni shumë artistë të rinj dhe të talentuar, duke shijuar muzikën e mirë dhe duke bashkuar aktivitetet që i ke paraparë për 10 ditët që do të jesh aty.

 

Laura Babayte

Related posts

%d bloggers like this: