Завршувањето е победа

Овој успех бара одредени чекори што треба да ги преземе, и сега е време да се започне со промена. На крајот од денот, мора да се стори сé што е потребно.

money-2724238_1920

Значи дефинитивно е добар почеток на новата година и се чувствува дека се случуваат големи работи. Ова е само оптимистички поглед на претходно одредената реалност. Постои одредена изрека која неодамна сум слушнала, а тоа е “Живеам како да не е невозможно”.

Сум направил свесен напор за 2018 година, а тоа е да ја планирам мојата работа и да работам на мојот план. По разочарувачки 2017 година само што постигнав една работа на мојата цел листа, морав да исечам некои работи од мојот живот што го забавуваа мојот напредок. Се чувствував како да оди добро на добар почеток, но не можам да ја предвидам иднината и не знам што утре ќе има, сè што имам контрола е токму тоа што го правам токму сега. Во овој момент. Првото нешто што го направив беше изготвување на моите цели за оваа година, пред почетокот на новата година.

Ако сте слушнале за законот за атракција, тие зборуваат за манифестирање на она што го посакувате и што треба да направите за да ги реализирате своите соништа и / или цели. Првиот чекор во добивањето на она што го сакате е да прашате. Прашајте го универзумот. Бидете конкретни за тоа што сакате. Наместо само да кажете “Сакам да бидам богат”, кажете “Сакам [да вметнете износ] во моето поседување со [внесете го датумот]”. Следниот чекор е да се верува дека она што сте го побарале е на патот. Во суштина, само верба. Третиот чекор е да се добие – што значи ова е физички да се движи кон вашата желба. Преземе акција која ќе ве приближи до вашата цел. Кога ќе се појават можности, постапувајте по нив. Сето тоа не се случува со седење околу цел ден гледајќи телевизија.

love-3077979_1920

Важно е да не се приклучите кон еден одреден исход. Ова значи дека вашата цел нема да се манифестира на еден посебен начин. Ова може да направи еден да биде заслепен од други можности, бидејќи тие мислат дека тоа може да се случи само на еден начин. Потребно е промена за работите што треба да се манифестираат. Предајте се на протокот на тоа како универзумот ќе ве води кон вашата желба. Едно нешто што почнав да го спроведувам неодамна е користењето на одборот за визија. Ова е колаж на слики кои се на ѕидот што го гледам секојдневно како потсетник за да визуализирам што сакам. За да ја одржувам вербата жива и постојан потсетник што е тоа што сакам да го направам и да го постигнам.

Друга важна лекција што научив досега е да пропаднам и да пропаднам! Важно е да не успеете и да не успеете често, за да можете повторно да станете и никогаш да не бидете поразени. Ништо што вреди да се оди е лесно, ако е лесно, тогаш не вреди да се бориме. Ние како луѓе секогаш сакаме брз лек, или лесен излез. Ние ги користиме сите можни ресурси за да ги направиме работите полесни за нас, не сакаме да го преземеме потешкиот пат, но ова е нешто што треба да го сториме за да постигнеме одлични резултати. Ако се плашиме да пропаднеме, тоа значи дека се плашиме да се обидеме, и ако не се обидеме, остануваме заглавени во нашата актуелна реалност. Промената е апсолутно неопходна за промена на нашата реалност. Ако нешто не ви предизвик, тоа не ве промени, а не можете да растете.

youth-570881_1920

Како заклучок, ништо не треба да ве спречи да постигнете она што го сакате во овој живот. Единственото што те спречува е во тебе. Ниту еден сон не е премногу голем за да се постигне, само бидете сигурни дека тоа е она што навистина го сакате, и ако го направите она што е потребно, ќе успеете. Исто така, направете повеќе истражувања за Законот за атракција и манифестација. Она што го правам понекогаш ако се чувствувам демотивирано, проверувам на видеата YouTube кои ќе ме мотивираат и инспирираат да продолжам. Јас ќе ве оставам со цитат од Наполеан Хил – “Успехот не бара објаснување, неуспехот не дозволува алиби”.

Chris Maiken

Related posts

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: