Deutsche Bank, Parmigiano-Reggiano

Ndonjëherë, realiteti shkon përtej botës së ëndrrave. E para dhemë e rëndësishmja, javlentëtheksohet se 100% e përmbajtjessëkëtijartikulli ka tëbëjë me një histori të vërtetë. Në këto kohë të pazakonta, disa institucione gjejnë mënyra për të menduar jo një, por ndoshta dy metra jashtë kutisë.

Pranjëherë e njëkohë, ekzistonte Parmigiano-Reggiano. Me këtë pikë, unë mendoj tani ju po pyesni veten për lidhjen midis bankave dhe këtij djathi gjoja të sofistikuar. Revista Courrier International përktheu në Shtator 2020 një artikull mjaft origjinal nga gazeta Handelsblatt nga Dyseldorf:

“Banka Deutsches inaguroi të hënën një praktikë të re në Gjermani: homologun bankar në djathin Parmesan thotë Handelsblatt (Düsseldorf). Banka “idha kompanisë italiane Ambrosi një kredi prej 27.5 milion euro dhe pranoi në këmbim një garanci për 125,000 rrota djathë Parmixhano dhe Grana Padano. Kredia duhett’i mundësojë kreuttë biznesit familjar, Giuseppe Ambrosi,” të ndërtojë një bodrum të ri fermentimi për prodhimin e djathit Parmixhano dhe Grana Padano. ” […]

“Megjithëse kredia për parmixhano nështë e parapër Gjermaninë, ajo është praktikuar që nga viti 1953 nga banka rajonale italiane Credito Emiliano. Ajo madje ka qenë objekt i një studimi rasti nga Shkolla e Biznesit prestigjioze e Harvardit e titulluar “Banking on Cheese”. “

Pra, në fund të ditës, çfarë mund të marrim nga kjo, le tëthemi…. histori e pazakontë? Ndoshta, mund të mbani në mend se largimi nga pista e rrahur mund të sjellë një shpërthim të mirëpritur inovacioni në praktika ekzistuese. Më shumë gjasa, duke parë mënyra alternative për të kryer gjërat ju siguron një perspektivët ë re mbi proceset tuaja. Përndryshe, unëmendoj se mund të ekzistojë rreziku impirjes pa e vënë re nga rutina juaj e përditshme. Nga ana tjetër, ushqimi  i krijimtarisë tuaj dhe aftësia juaj për të shmangu rmendimin shumë brenda kutisë mund t’ju bëjë më efikas në misionet tuaja të përditshme.

Jules Striffler (translated by Ejona Limanaj)

Burimi: Courrier International (Handelsblatt, Dyseldorf – La Repubblica, Romë)
Ndërlidhës ndërkombëtar (Handelsblatt, Düsseldorf). 2020. Tëpazgjidhura. La Deutsche Bank Accorde Un Prêt Bancaire Garanti En Parmesan. [në internet] Nëdispozicion në: https://www.courrierinternational.com/article/insolite-la-deutsche-bank-accorde-un-pret-bancaire-garanti-en-parmesan [Eparëmë 12 nëntor 2020].
Livini, E., 2009. Le Parmesan, C’Est Bon Pour Les Prêts Bancaires. [në internet] Courrier International (La Repubblica, Romë). Në dispozicion në: https://www.courrierinternational.com/article/2009/08/27/le-parmesan-c-est-bon-pour-les-prets-bancaires [E parëmë 12 nëntor 2020].

Related posts

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: