Shiko boten

Në botën e sotme të fiksuar pas teknologjisë, mediat sociale mund të jenë platforma e përsosur për t’u treguar udhëtarëve anembanë botës bukurinë e botës, por udhëtimi është shumë më tepër sesa thjesht të marrësh atë pamje perfekte të vetes. Udhëtimi duhet të jetë i këndshëm dhe kuptimplotë. Ajo duhet t’ju frymëzojë dhe emocionojë, t’ju tokëzojë dhe rinovojë, të sfidojë dhe t’ju japë kujtime për pjesën tjetër të jetës tuaj, dhe mbi të gjitha duhet t’ju përulë. Udhëtimi na jep historitë tona më të mira, kujtimet tona më të çmuara dhe mësime të panumërta për jetën. Ai na mëson për veten dhe të tjerët, zgjeron horizontet tona dhe, si një buton rivendosjeje, na detyron të ripërqendrohemi në atë që ka vërtet rëndësi. Në të njëjtën kohë, disa njerëzve nuk u pëlqen fare të udhëtojnë. Ata e bëjnë atë vetëm sepse kanë nevojë, jo sepse duan. Dhe unë mund ta kuptoj gjithashtu këtë perspektivë, ndonjëherë udhëtimi, veçanërisht udhëtimi me çanta shpine mund të jetë shumë stresues, të jesh në një nxitim të vazhdueshëm, duke u përpjekur të mbijetosh me pak orë gjumë. Por ka njerëz që me të vërtetë kënaqen duke udhëtuar.

Çfarë do të thotë udhëtimi për mua? Sigurisht, të gjithë kanë përgjigje të ndryshme për këtë, por personalisht më pëlqen sepse është mënyra më e mirë për të parë gjërat se çfarë ofron ky planet: shumë kultura të ndryshme, një numër i pafund njerëzish, peizazhe krejtësisht të ndryshme dhe mënyra për të jetuar jetën. . Të shohësh atmosferën për herë të parë në një kontinent krejtësisht të ri është e mahnitshme, për mua personalisht më dukej sikur jam në një planet tjetër. Gjithashtu më dha mundësinë për të parë dhe provuar gjërat që më pëlqen të bëj dhe çfarë nuk më pëlqejnë. Ju ndoshta jeni duke marrë shumicën e njohurive tuaja për destinacionin tuaj nga interneti, kështu që informacioni përfshin mendime, informacione të vjetra, ndjenja nga dikush që ka qenë atje vetëm një herë për disa ditë dhe diçka e keqe i ka ndodhur. Sidomos në vendet e mëdha mund të ketë dallime të mëdha midis qyteteve, për shembull nëse shkoni në një qytet në fillim dhe mendoni se nuk është vendi apo vendi i duhur për ju, pasi të shkoni në një qytet tjetër më larg nga fillimi, mund të jetë vendi i ëndrrave për ju.

Për mendimin tim, të gjithë ata që kanë mundësi të udhëtojnë, provojnë. Ju keni shanse më të mëdha për të marrë përvojë pozitive nga ajo kur keni mendje të hapur dhe qëndrim pozitiv. Do të shihni dhe ndjeni diçka të re, duke parë lloje të ndryshme ndërtesash, statuja, duke provuar ushqime të reja, duke biseduar me vendasit. Më pas, nëse nuk duket se është diçka që ju pëlqen të bëni, të paktën e keni provuar dhe keni mësuar diçka të re. Çfarë prisni akoma, rezervoni një udhëtim!

Jasse Heikkila

Related posts

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: