Për të arritur ëndrrën time dhe per tu bë stilist

13221655_1028699270551866_8059285271532085770_n (1)

Franca ka qenë gjithmonë prestigjioze në dizajnin e modës. Në të vërtetë, Parisi është i famshëm për frymën e lirisë, guximin dhe kreativitetin. Kjo kontribuon në ndikimin e saj ndërkombëtar. Këtë dimër, moda mban një spot në ekranin e Institutit Francez të Shkupit me ekspozitën ‘Gjatë tërë veprës, studimit dhe krijimit’. Kjo është ekspozita e krijimeve, nga talentet e reja të Institutit Ndërkombëtar të Modës Izet Curi. Do të jetë e hapur deri më 25 janar 2018. Izet Curi është një stilist dhe rrobaqepës i njohur francez me famë botërore. Bazuar në Paris, ai është i specializuar në luks të gatshëm për veshjen dhe ka punuar në Moden e Lartë për Jean Paul Gaultier. Aktualisht, ai është gjithashtu një mësues në fushën e modës. Ky projektues profesional i modës ishte i pranishëm në hapjen e ekspozitës, me një nga studentët e tij, znj. Hanife Bilalli, e cila është 19 vjeçe. Gjatë hapjes së ekspozitës, një audiencë e re dhe entuziaste ishte e pranishme, dhe unë isha në gjendje t’iu bëja disa pyetje znj. Hanife Bilalli.

Pse keni zgjedhur Izet Curin si mentor për të mësuar dizajnimin e modës?
Arsyeja e vetme që zgjodha shkollimin dhe trajnimin në Institutin e Artit të krijuar nga z. Izet Curi është Izet Curi. Ai është i vetmi person i famshëm i specializuar në modë në Maqedoni dhe përtej këtij vendi. Ai bëri shumë për evolucionin e modës në vendin tonë.
A jeni partneri ose i vetmi student?
Unë jam një student.
Sa studentë jeni në këtë trajnim?
Rreth 30 studentë.
Cili është projekti juaj në të ardhmen?
Unë dua të arrij ëndrrën time, që është të bëhem stilist, sepse gjithmonë kam ëndërruar të bëj këtë punë. Të gjitha ëndrrat e mia janë të lidhura me karrierën time dhe shpresoj t’i arrij ato.
Dëshironi të punoni më vonë në bashkëpunim me Izet Curi?
Po, do të doja të vazhdoja të bashkëpunoja me të. Do të doja të përdorja përvojën e tij, për të mësuar më shumë.
Si është ai pedagog?
Ai eshte me i miri.
Çfarë keni bërë para se të pranoheni në këtë trajnim për dizajnin e modës?
Unë kam diplomën time nga shkolla e mesme, dhe kjo është e gjitha. Unë kurrë nuk kam pasur ndonjë përvojë në këtë fushë më parë. Kjo është e para e mia!
Përshkruani punën tuaj me pak fjalë?
Ndihem 100% i kënaqur me dizajnimin e modës. Kur zgjohem çdo mëngjes, jam i sigurt, e di se çfarë dua të bëj, jam plot energji. Ndihem super komod në atë që bëj.
Çfarë mendoni për Parisin? A është ky një qytet premtues për një artist të ri si ju?Parisi është qyteti i magjepsjes. Edhe më shumë se sa isha duke menduar para se të shkoj atje. Është një qytet shumë frymëzues. Natyrisht, ëndrra ime është që të vazhdoj ta kryej punën atje. Këto janë ndoshta vetëm ëndrra … por ne kurrë nuk e dimë …
A mendoni se evolucioni i teknologjive të reja ka ndikim në projektimin e modës?Puna jonë kërkon të shohim gjithmonë në të ardhmen: vizualizimi. Ne gjithmonë duhet të jemi të hapur, të mësojmë gjëra të reja dhe të ndjekim ritmin. Falë frymëzimit që ne mund t’i tregojmë diçka publikut tonë.
A ka shumë gra që praktikojnë në këtë fushë?
Në shkollën time, ka vetëm një burrë …
A mendoni se një grua moderne duhet të jetë e kujdesshme me peshën e saj? A është e nevojshme të jesh e veshur mirë?
Njerëzit dëshirojnë gratë e varfër. Dhe unë mendoj se të gjitha gratë kujdesen për trupin e tyre. Sigurisht, është më mirë që të vishen mirë.

Top-10-pattern-fashion

Chloe Dumeusois

Related posts

%d bloggers like this: