VCS ON AIR: City Radio

IMG_437928698630_1839660522764110_1778954498980406763_oТимот на Волонтерски Центар Скопје имаше чест да го посети скопското студио “City Radio” во Спортски центар. Навистина, минатата недела, на 6 март 2018 година, шестмина наши меѓународни волонтери ги посетија просториите на радиото. Ивана Анѓеловска, надзорник на нашите волонтери, кој ја организираше средбата, го запозна тимот со Димитар Атанасовски, водител на “Кажи Да Во Два”. Димитар ги водел своите посетители, воведувајќи ги волонтерите на разни членови на персоналот на City Radio, објаснувајќи ја нивната улога, со детали за основните процеси на снимање, од контролната соба до студиото за снимање преку конзолната работна станица. Вработените во ВЦС ја искористија можноста да ја опишат нивната работа и мисија, пред да ја споделат својата лична позадина со Димитар. Продолжи да ја раскажува својата професионална историја и да ги открие сложеноста на работата на радио станицата, зборувајќи за неговиот распоред, ритамот, обемот на работа, стилот на работа на него и неговите колеги, досегашната работа и правата за управување со радио емисија.

IMG_4387

Двајца од нашите ЕВС волонтери, Антоан и Ола, соодветно од Франција и Полска, беа интервјуирани во шоуто на Димитар. Тие имаа можност да ја прикажат својата позадина и да воведат некои од ревизорите на City Radio со увид во животот како странски волонтер и искуството на работа во странство. Г-дин Атанасовски ја спореди работата на радио-домаќин со занаетчиството на гласните актери. Со оглед на тоа, тој беше доволно дарежлив да сподели некоја од неговите техники за да го подобри ритамот на дишење и издржливоста на гласот. Нашиот тим остави нови сознанија за работата на првите историски модерни медиуми, радио емитува. Волонтерски Центар Скопје би сакал срдечно да му се заблагодари на City Radio за отворање на нивните врати и му се заблагодари на Димитар Атанасовски за великодушно да одвои дел од своето време за да им овозможи на нашите вработени и волонтери со оваа извонредна можност.

28516522_10214128964492084_6649233864275983100_o

Antoine Lomba

Related posts

%d bloggers like this: